Termoizolarea pardoseli


Termoizolarea pardosei se face cu acelasi scop,  ca si in cazul termoizolari peretilor. Prin pardoseala se pierde cam 5% din caldura casei. De aceea, este necesar si termoizolarea pardosei.

Termoizolarea se poate face, inainte de turnarea placi peste parter, sau dupa, peste  placa. De preferat ar fi primul caz. In functie de cazul ales, termizolarea se face:

In primul caz, cand termoizolarea se face inainte de turnarea placi, se folosesc o serie de pasi. Primul pas dupa compactarea terenului, este aplicarea unui strat de nisip  peste balast. Acest strat se pune pentru a acoperi pietrele care pot sparge folia. Folia se aseaza dupa compactarea nisipului, peste ea asezandu-se polistirenul extrudat. Extrudatul se armeaza cu plasa, de plasa urmand a fi prins extrudatul, prin niste scoabe, fara a sparge folia. Aceste scoabe se utilizeaza pentru a tine placile de polistiren, atunci cand este turnat betonul pentru placa, acestea putandu-se deplasa de la locul lor (fig.1).

Pasul doi, atunci cand termoizolarea se face peste placa, este mai simpla. Se aseaza folia de polietilena, apoi  polistirenul extrudat, se armeaza cu plasa, peste care se trage o sapa de egalizare. Grosimea sapei peste polistirenul extrudat va fi de minimum 45 mm, o grosmie inferioara duce la fisurarea acesteia. In acest caz in locul foliei de polietilena se pot  folosi placi subtiri din polistiren extrudat (fig.2).

Reclame

, , ,

  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: