Vata minerala de sticla


Vata minerala de sticla se gaseste sub forma de saltele rulate şi comprimate. Ea este  compusa din fibre anorganice de sticlă legate între ele cu rasina polimerizata pentru a forma o saltea omogena, usoara şi flexibila. Asigura izolare termică şi fonica.

Saltelele rulate şi comprimate din vată minerală de sticla se utilizeaza pentru toate tipurile de termoizolaţii supuse unor sarcini reduse, între căpriori, grinzi de lemn, izolarea planseelor necirculabile, izolarea zidurilor de cărămidă în două straturi, sisteme de gips carton, izolarea
tavanelor suspendate. Se foloseste pentru izolarea fonica intre incăperi sau pentru a reduce zgomotul facut de ploaie, vant sau grindina, este un bun izolator si contra incendiilor. Creaza un mediu placut, liniştit şi confortabil la interior.

Izolatia termica a unei locuinţe are ca şi scop, reducerea pierderilor de caldura către exterior. Pierderea de caldură a unei cladiri este cu atat mai mare cu cat diferenta de temperatura dintre interior  si mediul exterior este mai mare.

Saltelele din vata de sticla sunt usor de taiat şi de transportat,  astfel ca pozarea izolatiei poate fi realizata personal, chiar de proprietar. Saltelele trebuie să fie montate corect între grinzi, orice spatiu de aer între marginile saltelelor va reduce eficienta izolatiei. Fibrele de vata de sticla nu sunt daunatoare sănătătii dumneavoastra, însa poate aparea o uşoara iritatie a pielii în timpul instalării. Pentru evitarea acestor cazuri se recomanda ca in timpul instalarii sa purtati un echipament de protectie, precum o masca impotriva prafului, manusi si o camasa cu maneci lungi.

Evitati discontinuitătile in izolatie. Nu trebuie sa existe spatii libere intre saltele sau intre saltele si grinzi sau pereti.

Reclame

, ,

  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: