Aplicarea tapetului


In comert exista mai multe tipuri de tapet: de hartie lavabil si semilavabil, nelavabil, de vinil, cu reliefuri, material textil, de pluta. In functie se tapetul pe care vrem sa-l aplicam se alege si adezivul de lipire.

Unelte necesare: perie pentru tapet, foarfece, creion ,cutter, fir cu plumb, rigla, nivela cu bula.

La aplicarea tapetului este bine sa participe doua persoane.

Pregatirea peretilor – acestia trebuie sa fie plani, fara gauri, fara urma de umezeala, degresati. Daca pereti au fost zugraviti cu huma, aceasta trebuie indepartata. Tapetul se poate aplica peste vopsea numai in cazul in care aceasta nu se exfoliaza. De asemenea trebuie scoase toate intrerupatoarele, prizele, aplicele din camera, acestea se vor remonta dupa lipirea si uscarea tapetulului.

Aplicarea tapetului – pentru a va usura munca este bine sa taiati de la inceput tapetul  si numerota fasiile pe spate, pentru un perete sau pentru intreaga camera. Aplicarea adezivului se poate face pe perete sau pe fasia de tapet. Prima fasie este cea mai importanta, aceasta trebuie pusa perfect, deoarece ea va servi ca etalon. Lipirea fasiilor se poate incepe dintr-un colt al peretelui, sau daca aveti un model mai mare puteti incepe de la mijlocul peretelui pentru o centrare mai buna. Pentru  fixarea fasiilor este indicat sa trasati axe si lini ajutatoare pentru a nu avea deviatii de unghi.

Dupa lipire, fasia de tapet se netezeste cu peria sau cu un rulou. Atunci cand marginea tapetului nu s-a lipit bine, aceasta se desprinde si se aplica adeziv cu un betisor cu vata in virf, apoi se  netezeste.

Bulele de aer formate sub tapet se resorb dupa uscarea solutiei de lipit. In cazul in care acestea persista, taiati in mijloc cu un cutter, aplicati solutie de lipit si neteziti bine.

Intretinerea :

Tapetul din hartie lavabila – se poate spala cu apa calduta si diferiti detergenti.

Tapetul de hartie semilavabila – se spala cu apa, apa si sapun, solutii de otet, carpe de culoarea alba. Dupa spalare tapetul se sterge cu o carpa alba uscata.

Tapetul de hartie nelavabila – se curata cu o carpa alba umezita usor, solutii slabe de sapun sau otet.

 

Reclame

, , , ,

  1. #1 by George Pistol Primar on august 24, 2013 - 11:18

    George Pistol, the Mayor of Buftea and three animal rights companies organised an event
    at the start of the stray animal neutering campaign.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: