Pereti din gips carton


In comert exista trei tipuri de gips carton: standard, rezistent la umezeala, ignifug, avand latimea de 600 mm,1200 mm, lungimea de 2000, 2500-3000 mm, cu grosimi de 9,5 si 12,5 mm.

Din gips carton se pot face: pereti despartitori, tavane false, scafe, diferite corpuri de mobilier, tine loc de finisaj in cazul peretilor tencuiti sau la rosu.

Unelte necesare: ruleta, creion, foarfeca pentru taiat profile, cutter, rindea pentru gips carton, autofiletanta, ciocan rotopercutor, burghiu pentru beton de 8, dreptar cu nivela.

Materiale: profile de sustinere orizontale UW, profile de sustinere verticale  CD, dibluri cu surub de 8, suruburi autofiletante, suruburi autoforante, placa de gips carton, vata minerala, banda pentru imbinari, coltare metalice, glet pentru rigips.

Pereti despartitori: pentru inceput se traseaza pe tavan si pe pardosela conturul

peretelui. Se prind profilele orizontale UW (montanti) de tavan, pardoseala. Profilele UW vor fi prinse cu ajutorul diblurilor cu surub din 600 mm  in 600 mm. Se verifica verticalitatea dintre cele doua profile cu ajutorul dreptarului cu nivela si a unui profil CD. Profilele CD se monteaza cu un capat pe pardoseala si unul pe tavan, acestea se vor monta in interiorul profilului UW. Prinderea profilelor CD de profilele UW, se realizeaza cu autofiletanta, folosind suruburi autoforante (cam 3 buc. pe fiecare parte). Profilele CD nu trebuie montate la o distanta mai mica de 600 mm una fata de cealalta. Se monteaza placile de gips carton doar pe o parte. Acestea se prind de structura metalica cu suruburi autofiletante.

In cazul in care exista instalatie electrica sau de incalzire acum este momentul pentru a se face dispunerea cablurilor, tevilor.

Se pune vata minerala, dupa care se prind placile de gips carton pentru cea de-a doua fata. Se taie fasii si pentru muchii, se prind tot cu suruburi autofiletante.

Finisarea  se realizeaza prin dispunerea de banda la imbinaturi si coltare metalice pe muchii, pentru fixarea lor se foloseste glet pentru rigips, dupa care se poate varui.

Obs!!! In cazul in care pereti urmeaza a fi placati cu faianta se recomanda o distanta de 400 mm intre profilele CD.

Reclame

, , , , ,

 1. #1 by leonard on decembrie 11, 2011 - 22:18

  maestre vezi ca mai exista si placi de 1,5 mm,care sunt cele mai recomandate la pereti despartitori,numai ca in romania se lucreaza cu placi de 1,2mm si sincer este o mare prostie,nu au deloc rezistenta si totusi la asemenea placi este indicat ca structura sa fie facut la 40cm,iar la pereti perimetrali la jumatatea inaltimi intre pardoseala si tavan este indicat fixarea montantilor de perete cu ajutorul unor(vincluri) pentru a elimina eventualele vibratii,sau eventual se poate pune un profil in plus pe spate pe orizontala si acesta sa fie prins de peretele care urmeaza a fi mascat….in romania multi nu stiu sa lucreze cu rigips,in schimb se dau mari profesionisti…..bafta la montaj

  • #2 by Ing. Erwin Balla on decembrie 12, 2011 - 19:45

   Multumesc de informatii, din pacate in cele mai multe cazuri adoptam sistemele cele mai ieftine, fara sa mai tinem cont de performante.

 2. #3 by gigi on martie 1, 2012 - 22:47

  o vorba din batrini spune ca ….. suntem prea saraci ca sa adoptam sisteme ieftine si proaste
  cind vom tine cont de performanta …. vom ajunge si noi ca NEMTII si ROMANIA ca GERMANIA.
  ce ziceti ? cand ne apucam de treaba ?
  spor la lucru !

 1. incalzire in pardoseala cu parchet laminat
 2. cabinet stomatologic timisoara

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: